Perşembe, Eylül 19, 2024
Ana SayfaSıkça Sorulan SorularNasıl Kolayca Online Check-in Yapılır?

Nasıl Kolayca Online Check-in Yapılır?

Online check-in, havayolu şirketlerinin sunduğu, uçuşunuzdan genellikle 24-48 saat önce internet üzerinden uçuş kaydınızı yapabileceğiniz bir hizmettir. Bu hizmet sayesinde havaalanında sıra beklemeden, doğrudan güvenlik kontrolünden geçebilir ve uçağınıza binebilirsiniz. Peki, online check-in işlemi nasıl yapılır? İşte adım adım rehberiniz:

Havayolu Web Sitesine Giriş:

  • İlk olarak, uçuşunuzu sağlayacak olan havayolu şirketinin resmi web sitesine giriş yapmanız gerekmektedir.

Check-In Sekmesi:

  • Web sitesinde genellikle ana sayfada veya menülerde ‘Check-In’ ya da ‘Online Check-In’ olarak adlandırılan bir seçenek bulunur. Bu seçeneği tıklamalısınız.

Rezervasyon Bilgilerini Giriş:

  • Online check-in işlemi için genellikle rezervasyon numaranızı ve/veya soyadınızı girmeniz istenir. Bu bilgileri girerek ‘Devam’ veya ‘İleri’ seçeneğine tıklamalısınız.

Koltuk Seçimi:

  • Bir sonraki adımda uçağın koltuk planı ekrana gelecektir. Burada size uygun olan koltuğu seçebilir ve koltuk seçimini onaylayabilirsiniz.
Check-in

Biniş Kartınızın Onayı ve Alınması:

  • Koltuk seçiminin ardından biniş kartınızı onaylamalı ve dilediğiniz biçimde almalısınız. Biniş kartınızı e-posta ile alabilir, mobil uygulamaya indirebilir veya yazdırabilirsiniz.
Biniş Kartı
Biniş Kartı

Bagaj Bilgileri:

  • Eğer check-in işlemi sırasında bagaj hakkınız varsa ve bu hakkı kullanacaksanız, bagaj bilgilerinizi girmeniz gerekebilir.

Yukarıda belirtildiği gibi, online check-in işlemi oldukça kolay ve kullanışlıdır. Ancak, her havayolu şirketinin online check-in hizmeti sunup sunmadığını, ne zaman başladığını ve ne zaman sona erdiğini kontrol etmek önemlidir. Bazı havayolları, online check-in hizmetini sadece belirli sınıf yolcularına veya belirli uçuşlara sunabilir.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

otobüs bileti

Popüler Yazılar

Popüler Yorumlar